Nyheder

Sallyline

- Irsk setter hvalpe

Opdrætter

Jane Ellebæk

Maribovej 18

Veddelev

4000 Roskilde

Tlf: 46 75 62 21 / 20 28 31 32

Email: jane@sallyline.dk

5. april 2016

 

Nu fik jeg endelig overskud til at få opdateret min hjemmeside.

 

Vores hvalpeprojekt denne gang er desværre ikke gået særligt godt. Blondie gik i fødsel den 22. marts om aftenen, der kom ikke rigtigt presseveer, og onsdag morgen tog jeg til dyrlægen med hende. Vi aftalte at vi skulle mødes igen nogle timer senere, og derefter beslutte hvad der skulle ske. Vi bestemte os for akut kejsersnit, og der var kun en lille han der overlevede. Han fik desværre kun 3 dage. Set i bakspejlet er jeg nok glad for at han heller ikke klarede det, Blondie blev enormt stresset, hun bar rundt på ham, og jeg boede 3 døgn i vores bryggers for at støtte op omkring Blondie.

 

I forbindelse med kejsersnittet fik Blondie efter anbefaling fra dyrlægen, også fjernet hendes livmoder. Blondie har det godt nu, hun var ekstra meget kontaktsøgende den første uges tid, nu går det meget bedre.

 

Jeg er ked af at jeg ikke har kunnet glæde jer som var skrevet op til hvalpe denne gang. Jeg håber det lykkes for jer at komme i betragtning hos nogen af de andre som avler de smukke røde settere.

 

På stående fod kan jeg ikke love at jeg trækker kuld på Sally, hun er kun 2 år, så der går mindst 2 år endnu, så jeg har god tid til at tænke mig om. Hvis det sker, vil der ske opdatering her på siden, indtil da, må I alle ha’ det godt.

 

 

19. februar 2016

 

Blondie er blevet scannet hos vores dyrlæge, og der er hvalpe på vej, hvor mange er ikke rigtigt til at sige, men vi så flere små hjerte slå lystigt.

 

Blondie vil blive røngtenfotograferet ca. 14 dage før forventet fødsel, på det tidspunkt bør det være muligt at tælle hvor mange hvalpe vi kan forvente, jeg vil forsøge at lægge dette billede ud på denne hjemmeside.

 

Jeg synes ikke der er sket de store forandringer på Blondie endnu, hun er stadig lige aktiv, appetitten er måske blevet lidt større, men det er jo helt naturligt.

 

Du er meget velkommen til at kontakte mig for en uformel snak, hvis du går med ønsker om en hvalp.

 

 

25. januar 2016

 

Så gjorde vi det igen, vi har fået parret Blondie, jeg var ellers af den overbevisning, at vores kuld fra 2014 skulle være det sidste her i huset, men man har da heldigvis et standpunkt til man tager et nyt.

 

Den heldige hanhund blev igen Yobbo’s Calle DK10369/2009.

Vi har mødt Calle mange gange, han er en rigtig dejlig hund med et dejligt temperament. Han har et smukt hoved og en meget smuk farve, og ikke stor af en hanhund at være, lige efter min smag. I kan se billeder af ham på www.aeblevangen.com.

 

Jeg forventer hvalpe ultimo marts, omkring 8 uger efter, dvs. ultimo maj, så kan de små ny komme ud til nye familier.

 

Vores hunde sælges som både jagt- og familie hunde, med vægt på at de bliver aktiveret og får masser af kærlighed. Hvis du er interesseret, så kontakt mig gerne, jeg håber selvfølgelig at kunne opfylde alle henvendelser, og dermed glæde en masse hundeelskere.

 

 

6. maj 2014

 

Den 23. april hvor hvalpene blev 8 uger, blev først Robin hentet, dagen efter den 24. april blev det Sascha’s tur, og om fredagen var det Gioia, Kenzo, Xavi og Max, lørdag var det Micky, som nu skal hedde Chester fremover, og om søndagen blev det Charlie. Jeg så ikke frem til at det blev søndag, hvordan ville Blondie og Sally reagere uden alle vennerne. Xavi’s familie ringede og spurgte om vi kunne ta’ Xavi et par dage, og selvfølgelig kunne vi det, så søndag aften kom han og der var nogen som blev glade. Torsdag skulle han så hjem igen, men så kom Sascha på besøg. Idag søndag har vi haft besøg af Robin, som kunne kende os alle og haven med det sammen, det var rigtigt hyggeligt med et kort formiddagsbesøg.

 

Her er blevet meget stille, den første uges tid fik Sally stadig lov til at die hos Blondie, nu er hun heldigvis begyndt at sige fra, og Sally respekterer det. Sally for lov til at putte hos Blondie om aftenen når vi skal i seng. De sover i Deres sækkestole i soveværelset. Vi har været oppe en gang hver nat, hvor jeg har hørt Sally pibe lidt, for hun ville gerne ud, efter en tissetur i haven, så tilbage i sækkestolen, men ikke nødvendigvis for at sove, der kan sagtens gå noget tid, hvor der skal leges, og ind i all-rummet for at drikke vand og spise lidt tørfoder.

 

Jeg har hørt fra flere af jer, at hvalpene ikke spiser så meget som forventet, og det samme gælder selvfølgelig også for Sally, men mit råd er, lad dem spise hvad de vil og kan. Ha’ vand og tørt tørfoder stående. Nogen vil ikke længere ha’ opblødt tørfoder, det glæder f.eks. Sally, så hun får det kun tørt, måske med lidt leverposteg i, og så tilbyder jeg hende også A-38, som hun stadig er glad for.

 

Jeg er også blevet spurgt om den knude flere af dem har i nakken, det er efter vaccinationen og den forsvinder med tiden, og I skal ikke gøre noget ved det.

 

Tak for de mange mails, billeder og sms’er fra jer alle, det var især rigtigt dejligt at høre om hjemturen og jeg hører gerne fra jer igen, I er også mere end velkommende til at komme på besøg,

 

Flere har spurgt om hvornår næste kuld kommer her på Maribovej, og hvis jeg skal være helt ærlig, så ved jeg ikke om der kommer flere kuld, jeg synes at det denne gang var så hårdt at skulle sig farvel til guldklumperne. Jeg er glad og taknemmelig for at alle har fået gode hjem, og jeg ved at I alle vil passe rigtigt godt på dem.

22. april 2014

 

I morgen er hvalpene allerede 8 uger. Jeg sad og nussede med Robin i lørdags, og talte med ham om, at han nu kun skulle sove hos os 4x mere, og nu er der allerede kun 2x tilbage inden han skal til sin nye familie i Jyllinge. Han er den første af hvalpene som forlader os. Den sidste som er Charlie har vi fornøjelsen af til på søndag, så lommetørklædet skal frem nogle dage i denne uge.

 

De skal til dyrlægen i dag, hvor de skal ha’ sundhedstjek, chips og vacc., det bliver spændende at komme ud af huset med den flok livlige hvalpe, heldigvis har veterinærsygeplejerskerne på klinikken lovet at hjælpe os ind og ud af bilen.

 

Hvalpene har virkelig nydt påsken, de har været i hele haven, hvor de har hjulpet med at plukke mine tulipaner og gravet i haven og i vores børnebørns sandkasse. I starten talte jeg dem hele tiden, men det går slet ikke længere, de er bare over hele haven, og nyder det. Vi har fundet den store tunnel frem, og det er bare sagen.

 

Når de har været på græs en times tid, så falder de omkuld, og vi kan bære dem ind i hundegården igen. De har nydt at ligge på lammeskind ude i hundegården i en stor bunke.

 

Vi har haft mange besøgende de sidste par uger, både af de nye hvalpe familier og vores egne familier andre hundevenner, det har været en fornøjelse.

8. april 2014

 

I morgen bliver hvalpene 6 uger, der er fuld fart på dem, de har været i vores gårdhave flere gange, det nyder de, jeg tror nok at de første gang tænkte, - her er højt til loftet - .

 

Alle hvalpene har nu fået navn og familier, de trives og er bare så dejlige. Vi har endnu ikke fundet ud af hvilken af tæverne der skal blive her på Maribovej, men vi bliver nødt til at finde ud af det indenfor et døgns tid, for Birthe og Christian som skal vælge efter os, kommer onsdag aften. Det er bare så svært at vælge 2 fra, men det skal jo gøres.

 

Blondie er stadig flink til at lade dem die hos sig, det er især en stor hjælp for os om morgenen, når vi skal ud til dem, så smutter Blondie op i fødekassen, og lige tager den værste sult hos dem, så kan vi lige få ryddet op og vasket gulvet inden de bliver lukket ind i all-rummet for morgenmad.

 

Det er en rigtig stor hjælp med det bur som vi har lånt af vores nabo. De bliver bare så utålmodige når det har spist, så kan det ikke gå hurtigt nok med at komme ud af buret og lege.

 

Vi har bestilt tid hos dyrlægen til sundhedstjek og vaccination tirsdag den 22. april, og så starter afhentningen onsdag den 23. april. Heldigvis bliver alle ikke afhentet på samme dag, så hverken Blondie eller jeg skal aflevere alle på en gang.

31. marts 2014

 

Hvalpene har for første gang været udenfor i dag, det var så dejligt varmt vejr, så de var ude I vores gårdhave, hvor de også for første gang fik mad af hver sin madskål. Det kunne de godt finde ud af, og bagefter var det spændende af finde tørrede blade og små pinde.

 

Jeg har fået halsbånd til dem i dag, så nu kan jeg begynde at skelne dem fra hinanden med farverne.

 

Det har været meget svært indtil nu, for selvom der er størrelsesforskel, så er det næsten umuligt at følge dem når de leget.

 

De har næsten 6-doblet deres fødselsvægt, Blondie er stadig meget flink og god til at give dem mad, og de hænger på hende hver gang de ser hende.

30. marts 2014

 

Så har hvalpene rundet 1 måned for et par dage siden. Der er sket så meget den sidste uges tid. Som I måske har set på billederne, så er de begyndt at få A-38, og efter et par smagsprøver er jeg nu begyndt at blande havrevælling og lidt opblødt hvalpefoder i. De er rigtig dygtige til at spise.

 

Jeg har lånt er en hundekravlegård af min nabo, og det er her de spiser. De begyndte for et par dage siden at bryde ud af fødekassen, så du har de indtaget hele bryggerset, foruden de er i all-rummet når de skal spise og lege.

 

De er simpelthen ikke til at stå for, jeg har stadig ikke styr på hvem der er hvem, men nu har jeg bestilt farvede halsbånd, som de får på i næste uge, så jeg kan begynde at observere dem mere.

 

Især vores weekender går med besøg af de nye hvalpefamilier, det er rigtig hyggeligt og dejligt at der er så stor interesser for at følge med i hvalpenes udvikling.

19. marts 2014

 

Så har vi rundet de 3 uger, nogen af hvalpene har allerede en vægt som er 4x fødselsvægten, især 2 af hannerne har taget meget på.

 

De har alle fået øjne og hørelse. I går opdagede jeg at der også er små tænder. De er oppe på alle 4 ben, og de er begyndt at bjæffe.

 

Blondie servicerer alt det kun kan. Hun er begyndt at sove i soveværelset når vi går i seng, men ved 2-tiden er det madtid, så lægger hun sig ved bryggersdøren og piver, og så må en af os op og lukke hende ud i bryggerset. Straks hun er ved hvalpene, vågner alle og så skal der spises natmad. Efter en timestid, så vil hun ind til os igen, og så er det op engang til. Når vi så når omkring 5.30 tiden, så skal hun lige udenfor en tur, og så igen ind til hvalpene. Så vi har noget af et natteroderi i øjeblikket.

 

Der er stadig en han som ikke har fået nogen ny familie, jeg håber snart at det sker, jeg skal ha’ hvalpene registreret, og alle har nu fået navne. Det blev følgende gode navne: Sally, Sascha, Gioia, Xavi, Charlie, Kenzo, Max, Robin og så Micky som jeg har kaldt den sidste.

 

Vi har foruden besøg af hvalpefamilierne, også haft besøg af Calle’s ejer Christina, hun var meget stolt af Calle’s præstation, det er første gang Calle er blevet far, så der er virkelig noget at være stolt af.

 

Blondie har den sidste uges tid også haft lyst til at komme en tur til fjorden, jeg tror hun nyder lidt at komme ud og løbe, det bliver jo ikke til så meget motion og frisk luft i øjeblikket.

9. marts 2014

 

Nu er hvalpene blevet 11 dage, og alle har mere end fordoblet deres vægt. De har stadig ikke øjne og hørelse, men de er begyndt at komme lidt op på benene.

 

Blondie er bare hundemor med stort H, hvalpene æder, sover og æder, og Blondie tillader sig at snige lidt ud af kassen når de er mætte og sover, men lige så snart hun hørt et piv, så er hun tilbage, og når hun igen har lagt sig, vågner de fleste hvalpe ved duften af deres mor, og så skal der igen spises.

 

Vi har her i weekenden haft besøg af 3 af familierne som har bestilt hvalp, det er altid hyggeligt, når vi og Blondie får besøg, og en masse nåååå og åhhhh’er.

 

Der er nu kun en enkel han som ikke er bestilt, der er endnu et par familier som har henvendt sig, men som ikke har bestemt sig helt endnu, så den sidste bliver efter først til mølle.

 

Jeg vil opdatere med billeder så tit det er muligt for mig, så selvom jeg ikke har skrevet, og opdateret under nyheder, så kan der sagtens ligge nye billeder.

4. marts 2014

 

Blondie har overståed en vellykket fødsel. Hun fødte onsdag den 26. februar. Den første blev født kl. 11.10, en stor flot han-hund, og så kom de ellers som perler på snor, kl. 13.40 havde hun født 9 hvalpe, hvoraf en var dødfødt, ca. en times tid efter kom så en mere, så i alt har vi 3 tæver og 6 hanner.

 

Alle er så smukke og fine, og Blondie er bare så god og dygtig en hundemor. Hvalpene vokser og vokser, og Blonde æder og æder, hun spiser mindst 3x så meget som normalt. Hun er meget meget opmærksom på hvalpene, hvis en piber, så reagerer hun straks, og finder vedkommende.

 

Jeg er utrolig glad og taknemmelig over at det er gået så godt, jeg må indrømme, at jeg har været meget nervøs for at det kunne gå galt endnu engang, men det er bare så dejligt med pibelyde, smaskelyde og den særlige duft sådanne hvalpe har.

 

Der vil løbende blive lagt billeder ud i gallerier Nuværende kuld.

 

Hvis du får lyst til en sådan skøn Irsk Setter, så har jeg endnu 1 måske 2 hanner som ikke er reserveret, så kontakt mig meget gerne.

23. februar 2014

 

I tirsdags blev Blondie røngtenfotograferet, der var, som dyrlægen udtalte, fuldt hus, det så fint ud, hvalpene så umiddelbart ud til at være meget ens i størrelse. Prøv selv at tælle efter på billedet hvor mange du mener der er.

 

 

Mogens har fået bygget fødekassen, og Blondie har godkendt den. Hun er blevet blevet så tyk her den sidste uges tid. Vi holder hende lidt mere i ro, men det passer hende vist godt nok. Hun har en stor appetit, kan næsten spise hele døgnet. Jeg glæder mig vildt meget, og tæller dagene. Jeg forventer at det sker ila næste weekend. Jeg glæder mig også til at kunne glæde familierne som allerede har reserveret en hvalp og til at få nye hundevenner.

 

Under galleri er der lagt nogle billeder ud af den vordende.

27. januar 2014

 

Nu er Blondie blevet scannet og der er hvalpe, hvor mange er ikke til at sige. Jeg overvejer om jeg skal lade hende røntgenfotograferet ca. 10 dage før forventet fødsel, for at se hvor mange hvalpe jeg kan forvente, men det har jeg ikke gjort op med mig selv endnu, jeg kan jo ikke ændre noget, men nysgerrigheden er stor.

 

Blondie stortrives, vi synes hun er blevet endnu mere kontaktsøgende, selvom det er svært at vurdere. Hun har fået mere appetit, men har stadig et stort aktivitets niveau.

 

Forventet fødsel ligger stadig ca. 1. marts, hunde er drægtige i 63 dage, og de andre gange vi har haft fornøjelsen af hvalpe her i huset, har det så at sige være på ”dagen” at der er blevet født.

 

Kontakt mig gerne hvis du har interesse i en hvalp eller bare en Irsk Setter snak.

4. januar 2014

Godt nytår til alle.

 

Blondie kom lidt før i løbetid end forventet, så hun er allerede blevet parret.

 

Den heldige hanhund blev Yobbo’s Calle DK10369/2009.

Vi har mødt Calle mange gange, han er en rigtig dejlig hund med et dejligt temperament. Han har et smukt hoved og en meget smuk farve, og ikke stor af en hanhund at være, lige efter min smag. Billedet af Calle er hentet fra Kennel Æblevangens hjemmeside, www.æblevangen.dk.

 

Jeg forventer hvalpe omkring den 1. marts, omkring 8 uger efter, dvs. ultimo april, så kan de små ny komme ud til nye familier.

 

Vores hunde sælges som både jagt- og familiehunde, med vægt på at de bliver aktiveret og får masser af kærlighed. Hvis du er interesseret, så kontakt mig gerne, jeg håber selvfølgelig at kunne opfylde alle henvendelser, og dermed glæde en masse hundeelskere.

 

8. december 2013

 

Nu er det snart tid til at jeg igen begynder at tænke på hundehvalpe til huset.

Tiden siden vi måtte tage afsked med Tilde i maj og at Blondie mistede alle sine hvalpe i juni, har været lang, flere gange har vi været ved at anskaffe os en hvalp, for vi har virkelig savnet en hvalp, men jeg vil jo helst ha’ en hvalp af Blondie.

 

December går jo hurtigt, så hvis alt går efter planen, så vil parring finde sted i medio januar 2014, og 63 dage efter parring vil fødslen finde sted, dvs. i sidste halvdel af marts. Hvalpe skal jo efter lovgivningen være mindst 8 uger før de må forlade hundemoderen, så hvalpen kan blive din fra omkring ultimo maj 2014, det synes jeg personligt er en af de bedste årstider til at anskaffe sig en hvalp.

 

I juni havde jeg 7 reservationer på hvalpe, så det var ikke kun mig selv der blev skuffet, jeg ved at nogen af jer stadig venter på en hvalp her fra Veddelev, så jeg hører meget gerne fra jer igen, hvis I stadig er interesseret.

 

Jeg ved at flere af jer har sagt farvel til en god ven i 2013, det var hvalpe fra Sally født i år 2000 og en enkel fra kuldet i 2003. Vi ved jo alle, at når vi anskaffer os den glæde at have en hund i familien, så anskaffer vi os også selv en sorg når vi mister.

 

Vi vil ønske alle 2- og 4-benede en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Pas godt på hinanden og vores hunde.

 

Mange december hilsner fra

Mogens og Jane

15. juni 2013

 

Blondie fødte i tirsdag den 11. juni 8 hvalpe, 4 tæver og 4 hanner. Desværre var de 7 dødsfødte, så vi havde kun en lille Figther tilbage. Dylægen mener, at Blondie har haft en livmoderinfektion, og der bør ikke være nogen problemer med at hun får hvalpe igen.

 

Blondie var en rigtig stolt hundemor, hun ville ikke forlade fødekassen uden han var med, så når hun skulle ud og tisse, så måtte vi ta' Fighter med ud i haven i et lammeskind. Mad og vand indtog hun også i fødekassen. Figther blev kun 3 dage, fredag aften døde han desværre også.

 

Vi er alle rigtigt kede af det og meget berørte. Vi har aldrig være ude for noget ligende, og det er bare så hårdt at se Blondies reaktion, hun leder og sørger. I nat måtte jeg ud med hende 2 gange, noget vi næsten aldrig gør, og hun render rundt med sit tøjdyr. Det meste af dagen i dag har hun bare ligget inde i vores senge langt nede under dynerne. Vi håber snart at få vores glade hund tilbage.

 

Vi har endnu ikke bestemt os for om vi vil ta' endnu et kuld på Blondie ved næste løbetid. Det er ikke lige til at overskue, Vi havde 7 reservationer foruden den vil selv havde planlagt at beholde, så vi har desværre også måtte skuffe flere familier.

 

Følg med på min hjemmeside, hvis vi bestemmer os for endnu et kuld, så vil en parring finde sted omkring nytår.

9. maj 2013

 

Idag blev Blondie scannet. Vi var egenligt ikke i tvivl om at

hun var med hvalpe, vi synes at hun har ændret adfærd, og hendes patter er blevet lyserøde. Vi har ikke tidligere brugt muligheden for at få scannet

vores tæver, men vores søde svigerdatter er dyrlæge, så det blev en stor

oplevelse af se at der var liv.

 

Kuldet bliver tilsyneladende ikke særligt stort, 3-5 hvalpe er den

umiddelbare vurdering - så nu er det bare at vente til ca. den 10. juni.

 

Mandag den 6. maj måtte vi desværre sige farvel til vores Tilde. Hun blev

næsten 13 år, men en livmoderbetændelse, som vi forsøgte at behandle

medicinsk, blev for meget for hende. Vi savner hende rigtigt meget, og det

kan vi mærke at Blondie også gør. Blondie har aldrig være alene hjemme

tidligere, hun har altid haft Tilde, så der er en stor forandring for

hende, men jeg forsøger at være hjemme så meget som muligt.

9. april 2013

 

Blondie og Mix havde parring første gang g.d, og har en parring igen i

dag. Det gik rigtigt godt. Mix var meget hensynsfuld, det var jo første

gang for Blondie.

 

Forventet fødsel vil blive den 10. juni, hvis alt ellers er gået godt.

 

Jeg har overvejet denne gang at få scannet Blondie, det er bedst mellem

28-32 dage efter parring, så det kan være det bliver omkring den 8. maj.

De andre gange vi har fået parret vores tæver, har vi ikke brugt scanning,

så det kan være at det bliver denne gang.

12. marts 2013

 

Det forventede kuld er registreret på Irsk Setter Klubbens hjemmeside.

 

Forventet parringstidspunkt medio april 2013.

Forventet fødsel medio juni 2013.

 

Mor: DK12613/2008 Blondie

Far: DK03427/2012 (født 06.01.2011) Red Garlic's Red Onion Mix

13. februar 2013

 

Vi har tilføjet en gæstebog (blog) til sallyline. Du har nu mulighed for at komme med kommentarer, spørgsmål eller andre henvendelser. Du kan til og med uploade et billede hvis du har lyst. Se menuen i venstre side eller følg dette link http://gaestebog.sallyline.dk/.

3. januar 2013

 

Sallyline.dk er netop udgivet og erstatter den gamle irsk setter hvalpeside http://www.math.ku.dk/~m03tep/hvalpe.html. Den nye side har til formål at følge Blondies første kuld som er planlagt til sommeren 2013. Denne side vil løbende blive opdateret med nyheder og billeder.

Copyright © 2016 Sallyline. Billeder må ikke gengives uden tilladelse.